Hodepine på dagsorden

Mange mennesker sliter med hodepine og migrene, og forskere i England anser hodepinen for å være et enormt helseproblem i landet. Denne uken arrangeres det en kongress der årsaker og behandling av hodepine settes på dagorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kongressen har som formål å få fram at hodepine må tas på alvor, og både årsaker og behandlingsmetoder til hodepine skal drøftes, skriver BBC.

Man vet ganske lite om årsaken til hodepine, og det finnes ingen medisiner mot "vondt i hodet". Dette til tross for at svært mange mennesker har hodepine til tider. Dessuten har så mange som 15 prosent av befolkningen migrene, og en av 15 har kronisk hodepine.

Formannen for kongressen understreker at hodepine er et alvorlig problem for samfunnet, og at "sykdommen" ikke har anerkjennelse i samfunnet. Men for mange er hodepine så pass smertefullt at livskvalitet, arbeidskapasitet i jobbsammenheng og sosialt liv forringes.

Årsakene er uklare, og de lærde strides. Enkelte tar til orde for at hodepine skyldes kosthold og viser til at alkohol og ost kan føre til hodepine, mens andre mener at hodepine kan skyldes for mye eller for lite søvn. Andre forskere hevder derimot at hodepine er avhengig av bestemte hormoner. For det er nemlig kvinner som har mest hodepine, og det er tre ganger flere kvinner som har migrene sammenlignet med menn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer