Hoderulling i direktørstaben

Fred. Olsen kvittet seg med tre sjefer - og omplasserte fire.

 SJEFEN MED STOR S:  Skipsreder Fred. Olsen (84) følger fortsatt skarpt med på hva som rører seg i milliardimperiet under hans navneparaply. Her fra en konferanse i 2010 i regi av næringsminister Trond Giske om eierskap. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.
SJEFEN MED STOR S: Skipsreder Fred. Olsen (84) følger fortsatt skarpt med på hva som rører seg i milliardimperiet under hans navneparaply. Her fra en konferanse i 2010 i regi av næringsminister Trond Giske om eierskap. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag meddelte  Fred. Olsen Production, et stort offshoreselskap, om endring i toppledelsen.

Mangeårig finansdirektør Jørn Røkaas sluttet med «umiddelbar virkning», slik selskapet selv uttrykker det.

Tidligere finanscontroller Brad Neve fikk et like raskt opprykk til direktørstolen.

Men dette er ikke eneste hoderulling blant direktører i selskapet under paraplyen det tradisjonsrike rederiet.

Sju direktører Administrerende direktør (CEO) Eirik Barclay i Fred. Olsen Production bekrefter overfor Dagbladet at ialt sju direktører i selskapet er berørt av omrokkeringer i løpet av kort tid.

Og det skal ikke ha noe å gjøre med tallene i den siste kvartalsrapporten, som viser et beskjedent nettoverskudd på om lag 20 millioner kroner.

Seinest i februar i år ble det kjent at en av hovedaksjonærene, Bonheur - også det et Fred. Olsen-selskap, har fått sitt overskudd mer enn halvert i forhold til året før.

- Helt vanlig tilpasning - Tre av direktørene har sluttet, og fire har fått nye jobber i selskapet. Dette er result av en helt vanlig tilpasning, sier Barclay til Dagbladet.

Selskapet opererer fra Oslo, Houston, Nigeria, Gabon og Singapore.

84 år gamle Fred. Olsen
, legendarisk skipsreder og næringslivsgründer, har overdratt imperiet til datteren Anette S. Olsen for flere år siden, men er fortsatt aktiv i kulissene.