Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hoderystende Kristiansen

ARENDAL (Dagbladet): Viggo Kristiansen (22) nekter enhver befatning med barnedrapene. Likevel ristet han på hodet da aktor lanserte teorien om at en søppelsekk som ble kastet fra bua hans, kan ha inneholdt både drapsvåpenet og blodige klær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store spørsmålet er hvorfor Kristiansen hadde grunn til å riste avvisende på hodet da førstestatsadvokat Edvard Dahl berørte temaet. Kristiansen satt for øvrig svært rolig under Dahls nesten fire timer lange prosedyre. 22-åringen støttet hodet i høyrehånda og så ned i ei skriveblokk.

Stoppet søppelbilen

Opplysningen om søppelsekken ble tidlig kjent, men er foreløpig ikke viet særlig oppmerksomhet. Som hjelpemann på en av kommunens søppelbiler fikk Kristiansen en mandag våren 2000 søppelbilen til å stoppe utenfor bua ved hjemmet på Eg. Kristiansen smatt inn og hentet en søppelsekk som han deretter kastet i søppelrommet.

Aktor gikk langt i å antyde at han ikke så bort fra at sekken ble kastet mandagen etter at jentene forsvant.

- Det kan godt tenkes at sekken inneholdt både kniv og klær, sa Dahl - mens Kristiansen ristet to ganger på hodet.

- Nesten innrømmelse

Også en annen gang ristet Kristiansen på hodet. Det var da aktor ga sin egen fortolkning av Kristiansens reaksjon da han ble arrestert onsdag 13. september 2000. Ifølge en av de bevæpnede tjenestemennene som deltok i aksjonen, sa Kristiansen:

«Jeg visste det ville skje! Er Jan Helge også tatt?»

- Dette er det nærmeste Viggo K ristiansen har vært i å innrømme at han har hatt noe med drapene å gjøre, hevdet Dahl.

PROSEDYRE: Aktor Edvard Dahl holdt en nesten fire timer lang prosedyre i går. Under denne var Viggo Kristiansen urolig, støttet hodet i høyrehånda og så ned i ei skriveblokk.
Hele Norges coronakart