Hodeskalle funnet ved Bergen

Kan være Trine Frantzen (31), som har vært savnet i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under gravearbeid i Os ved Bergen ble det i går kveld funnet en hodeskalle. Politiet etterforsker nå funnet, og hvem hodeskallen tilhørte, er så langt ukjent, men de sjekker blant annet om det er levningene av Trine Frantzen (31) de nå har funnet.

Ti minutters kjøring

- Gravemannskaper som graver vei til et nytt boligfelt i Mobergs-området, meldte fra til oss i går kveld. Hodeskallen er nå sendt til rettsmedisinsk undersøkelse ved Haukeland universitetssykehus, opplyser lensmann Rasmus Dalen ved Os lensmannskontor til Dagbladet.no.

Stedet der hodeskallen er funnet, ligger bare ti minutters kjøring fra Trine Frantzens hjem.

- Har dere mistanke om at det er Trine Frantzens levninger dere nå har funnet?

- Vi har ikke noe grunnlag for å konkludere med noen kobling på nåværende tidspunkt, vi avventer obduksjonsrapporten, sier lensmann Dalen, som forteller at etterforskningen av forsvinningen fortsatt pågår.

Vanket i rusmiljø

Trine Frantzen (31) ble sist sett i sitt hjem på Søfteland i Os i mai 2004. Hun delte leilighet med sin samboer. Frantzen vanket i et rusmiljø i Os og Bergen, og siste gang hun ringte søsteren Mona Indrevær, var hun beruset.

- Hun gråt veldig og fortalte at hun var blitt truet på livet, og sa at hun ville komme hjem til meg. Jeg har barn og mente det ikke ville være passende, ettersom trusselen også kunne gå ut over oss. Trine kastet på røret i sinne. Det var det siste jeg hørte fra henne, sa Mona Indrevær til Dagbladet for to år siden.

Anmeldte politiet

Familien kritiserte politiet sterkt og anmeldte Os lensmannskontor til Sefo (nå Spesialenheten for politisaker) for tjenesteforsømmelse. Grunnen var at det tok flere uker før det ble iverksatt søk etter Trine, og at det tok tre måneder før det ble satt ned en egen etterforskningsgruppe som bare jobbet med forsvinningen.

- Vi er skuffet over politiets passive rolle, sa søsteren Janicke Frantzen til Dagbladet.

I august antok familien at Trine var død.

- Vi tror hun er blitt drept av noen som kjente henne, og at hun er blitt gjemt bort for at ingen skal finne liket. Vårt største ønske er at Trine blir funnet, vi vil ha ei grav å gå til, sa Trines søstre til Dagbladet.

ANMELDTE POLITIET: Trine Frantzens søstre Janicke Merete Frantzen (t.v.) og Mona Indrevær anmeldte Os lensmannskontor til Sefo for seindrektighet i etterforskingen av søsterens forsvinning.
SAVNET: Trine Frantzen.