Hodeskalle og knokler funnet

BERGEN (Dagbladet): Tirsdag ble en hodeskalle funnet ved riksvei 55 mellom Fortun og Turtagrø i Luster i Sogn. I går ble resten av et mannsskjelett og klær funnet like i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Sogn undrer seg over det mystiske likfunnet, og har kontaktet Identitetsgruppa i Kripos.

- Vi har ingen savnetmeldinger på personer fra vårt distrikt, og ingen turister er meldt savnet i Sogn politidistrikt, opplyser lensmannsførstebetjent Stein-Helge Selland ved Luster lensmannskontor.

Politiet ber nå publikum om hjelp.

Tannstatus

Hodeskallen som ble funnet av en patrulje fra Statens Vegvesen tirsdag kveld er sendt til Gades Institutt i Bergen for analyse.

- Foreløpige undersøkelser viser at hodeskallen stammer fra en mann i alderen 20- 60 år, og at døden kan ha inntruffet en gang i perioden fra i fjor sommer og fram til sommeren i år, sier Selland.

På haiketur?

Det var mannskaper fra Luster og Hafslo Hjelpekorps og bregruppen i Jostedalen som fant resten av skjelettet og eiendeler under letearbeidet i går.

Selland håper mannnens tannstatus kan gi svar på hvem han er - dersom han er norsk statsborger.

Skjelett og eiendeler ble funnet i et bratt skogområde med lauvskog bare 60 meter fra veien der hodeskallen lå. Det er trolig et dyr om har fraktet med seg hodeskallen til veien. Terrenget det ble gjort funn i kalles på folkemunne Dokkamarki og Heilebakken. Det ble ikke gjort funn av sykkel eller andre transportmidler, og det kan tyde på at den døde hadde vært på haiketur.

Politiet er derfor interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett mannen langs veien.

Sekk og sovepose

- Letemannskapene kom over noe som minnet om et leirsted i skogsområdet, og fant en svart sovepose med mørkt trekk, briller og en lys blå, litt falmet sekk av merket Salomon. En bærepose var merket Dressmann. Det ble ikke funnet lommebok eller id-papirer, sier Selland.

I tillegg fant man en mørk genser og to ytterjakker - en svart med lyst for og en grønn med mørkbeige, mønstret for. To sett benklær - mørkeblå jeans og lys brune jeans. I tillegg et par grå fjellsko med mørk såle. Det ble ikke funnet noe telt på stedet.