Hoffet avviser ryktene

Ifølge danske aviser og ukeblader tyder mye på at Danmarks neste dronning kommer fra Australia og heter Mary.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det danske kongehuset avviser spekulasjonene i danske medier om at det går mot en forlovelse mellom kronprins Frederik og australske Mary Donaldson (30) som rene rykter.

Årsaken til at danske medier nå skriver om at det går mot forlovelse, er at Mary Donaldson igjen er blitt observert i Danmark. Ifølge Ekstra Bladet har besøket vart i hele tre uker - hvilket er det lengste besøket den australske kvinnen skal ha hatt i sin prins' hjemland så langt.

Amalienborg

I tillegg er paret for første gang avbildet sammen på dansk jord. Avisene B.T. og Ekstra Bladet og ukebladene Se & Hør og Billed Bladet trykker alle de samme bildene av kronprins Frederik og Mary Donaldson i kronprinsens blå Landrover på Amalienborg Slotsplads.

Bildet er tatt søndag kveld da paret var på vei inn til Amalienborg. En begivenhet som ifølge dansk løssalgs- og ukepresse helt klart indikerer at kronprinsen er i ferd med å få godkjennelse for sin kjærlighet til sin australske venninne.

Men ifølge hoffmarskalk Søren Haslund-Christensen er det ikke sant at kronprins Frederik skal være i ferd med å inngå forlovelse.

- Selv om man kjører bil sammen med en dame, er det i dag ikke det samme som at man gifter seg med henne. Sånn var det kanskje i gamle dager, men ikke i dag, sier hoffmarskalken til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Marselisborg

Ifølge de danske avisene og ukebladene tilbrakte Frederik og Mary helgen sammen på Marselisborg Slot i Århus. Her har kronprinsen tidligere bodd under sine studier, og han skal være svært knyttet til det romantiske slottet.

Paret skal ha blitt sett sammen på Cafe Casablanca i Århus, de skal også ha blitt observert i stormagasinet Magasin i byen, og på et båtrace i Kalø Vig.

Ryktene om kronprinsens australske kjæreste oppsto da han besøkte OL i Sydney i 2000, der Mary Donaldson skal ha vært til stede på en fest for de danske deltakerne. Siden det har hun sagt opp jobben sin i et eiendomsfirma i Sydney og flyttet til London, og hun er flere ganger sett i nærheten av kronprinsens bolig i København, Christian VIII's Palæ på Amalienborg. De to har også vært på ferie sammen.

Godt parti

30 år gamle Mary Donaldson regnes som et godt parti for kronprinsen som i Danmark blant annet har gått under tilnavnet turboprinsen. Kronprins Frederik har hatt flere danske kjærester, blant andre såkalte syngedamer og modeller. Men Mary Donaldson regnes som langt mer passende, ifølge danske medier.

Hun er utlending, dermed slipper dronning Margrethe at hennes sønn får en svigerfamilie i sitt eget land, noe som kan oppleves som belastende. Ifølge danske medier skal dronningen være nokså bestemt på at hun ikke vil ha en «svigerdatter med familie på Nørrebro» (en bydel i København).

Ikke et vondt ord

Dessuten har det til tross for at sladrepressen i drøyt et halvår har kjent til forholdet mellom Mary og kronprins Frederik, fremdeles ikke vært funnet fram noe gammel sladder som setter den 30-årige juristen i noe dårlig lys.

Tidligere naboer og venner av kvinnen som i Danmark allerede har fått tilnavnet «skjønne Mary», har bare godt å si om 30-åringen. Australierne skal være henrykte over at de har greid å fostre et dronningemne til tross for at Mary Donaldson nå har sagt opp stillingen sin mekler i et eiendomsfirma i Sydney, og flyttet til England, angivelig for å komme nærmere sin kongelige kjæreste.

NTB