Kongehuset:

Hoffet ringte kilder i kritiske artikler

Kongens hoff refses for å bruke hersketeknikk. - Gir inntrykk av panikk, sier professor.

KOMMUNIKASJONSSJEF: Marianne Hagen er ansatt ved hoffet som kommunikasjonssjef. Her sammen med kong Harald og dronning Sonja i Istanbul, Tyrkia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KOMMUNIKASJONSSJEF: Marianne Hagen er ansatt ved hoffet som kommunikasjonssjef. Her sammen med kong Harald og dronning Sonja i Istanbul, Tyrkia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en debatt i Stortinget før jul uttalte Sveinung Rotevatn (V) at det ikke har vært ryddige forhold i hoffets økonomistyring. Han kritiserte statsråd Jan Tore Sanner (H) for ikke å gripe inn mot hoffets omfattende pengebruk på kongefamiliens private eiendommer.

I en artikkel i Dagbladet utdypet Rotevatn kritikken. Han problematiserte det nære vennskapet og samarbeidet mellom kommunikasjonssjef Marianne Hagen på Slottet og statsråd Sanner. De to er nære omgangsvenner og var i flere år politiske forbundsfeller.

- Hele denne saken lukter vondt, oppsummerte Rotevatn.

Kort tid etter ringte det.

- Jeg fikk en sint telefon fra Slottet den dagen, sier Rotevatn.

I den andre enden var kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

- Jeg var helt uenig i Hagens framstilling, som var at Sanner og departementets saksbehandling og håndteringen av saken var i orden. Og den uenigheten ga jeg uttrykk for i samtalen, sier Rotevatn.

- Det var en spesiell og uvanlig henvendelse å få, etter å ha uttalt seg om bruken av Stortingets penger, sier Rotevatn, som understreker at han normalt setter pris på henvendelser fra folk som vil diskutere politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer