Hoffreporter blir kongelig info-rådgiver

Dagblad-journalist og tidligere kongereporter Sven Gj. Gjeruldsen (40) blir informasjonsrådgiver på Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ansatte Slottet en informasjonssjef til å ta seg av kontakten med pressen. Nå får informasjonssjef Wenche Rasch forsterkninger i jobben fra pressens egne rekker. Selv måtte Rasch søke på stillingen som dronningen blant informasjonssjefer. Det slapp Sven Gj. Gjeruldsen; han ble kontaktet av Slottet.

- Jeg har fått tilbud om jobben, sier Gjeruldsen, som har vært journalist i Dagbladet siden 1988. De siste årene har han vært nestkommanderende på nyhetdesken og administrativ leder i nyhetsseksjonen. Frem til 1998 var han kongereporter, og i jobbsammenheng har han truffet sine fremtidige arbeidsgivere mange ganger.

- Jeg har et godt inntrykk av hele kongehuset, sier han til Dagbladet.no.

Vil ikke kritisere

Det er en kjent sak at mediene ikke er imponert over informasjonssjef Wenche Rasch' håndtering av pressen. Spesielt fikk Slottet mye kritikk i forbindelse med offentliggjøringen av den kongelige forlovelsen i desember. Nylig skrev VG om hvor mange ganger Wenche Rasch har svart «Ingen kommentar» på pressens henvendelser. Men Gjeruldsen vil ikke kritisere sin kommende arbeidsgiver.

- Jeg har ikke tiltrådt i jobben og har ikke noen programerklæring. Dette blir spennende og utfordrende, jeg ser frem til å begynne, sier han.

Det er ennå ikke bestemt når Gjeruldsen begynner i jobben som informasjonsrådgiver, men alt tyder på at han er på plass lenge før sommerens største begivenhet, bryllupet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit.

- Vi vil slippe ham meget raskt på grunn av habilitetsspørsmål. Vi synes det er riktig at han løses fra sine oppgaver i Dagbladet, sier sjefredaktør John Olav Egeland.

Ifølge informasjonsrådgiver Wenche Rasch på Slottet har lenge vært klart at informasjonsavdelingen skal utvides med en person.

- Dette har ligget i kortene lenge. Nå ansetter vi en person til i staben slik vi har planlagt, sier hun.

- Gjeruldsen har kompetanse med pressebakgrunn, han kan noe om Slottet og han har også webmaster-kompetanse, sier hun. Slottets informasjonsavdeling består av ni personer, men hittil har det bare vært Rasch som tar seg av direkte-kontakten med pressen.

Hun avviser at ansettelsen av en tidligere journalist betyr en endring i Slottets svært kritiserte informasjonsstrategi.

FÅR KONGE-JOBB: Dagblad-journalist Sven Gj. Gjeruldsen blir ny info-rådgiver på Slottet. Men han vil foreløpig ikke love endring i informasjonsstrategien.