Høflig dronning møter Mette-Marit

En høflig, men reservert britisk dronning hilser på Mette-Marit i Oslo i dag. Elizabeth II er lettet over at Mette-Marit aldri blir hennes svigerdatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det mener de mange britiske hoffreporterne som er i Oslo i forbindelse med dronningens tredje statsbesøk i Norge. Dronningen og hennes gemal prins Philip steg ut av limousinen i Slottsparken sammen med kronprins Haakon i formiddag.

Alenemor

Det engelske kongehuset har hatt sitt og stri med de siste tiårene. Skilsmisser, krangling og utroskap har bare vært noen av ingrediensene dronning Elizabeth har hatt å stri med. Derfor mener britiske hoffreportere at Elizabeth II er lykkelig over at alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby ikke skal inn i det britiske kongehuset.

- Den britiske dronningen vil være høflig, men nok reflektere over at hun hilser på en alenemor som trolig blir Norges neste dronning. Sannsynligvis er dronningen svært glad over at det ikke har skjedd i hennes familie ennå, sier den britiske hoffreporteren Alan Hamilton i velrenomerte The Times til VG Nett.

Mindre interesse

Langs Karl Johans gate, der samtlige forsvarsgrener sto æresvakt, var det pyntet med flagg og blomster i rødt, hvitt og blått. Men like mange mennesker langs ruten som ved dronningens første besøk i 1955 var det ikke, selv om det var langt flere som hadde møtt fram på Slottsplassen enn det som er vanlig når statsoverhoder kommer på besøk til Norge, med unntak av Clintons besøk i 1999.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer