Høflige, men usexy

Europa har talt: Italienere er mest sexy, populære og bor i det beste landet. Norge peker seg ut bare på ett punkt: Vi er minst frekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at FN for fjerde år på rad har kåret Norge til verdens beste land å bo i, vil ikke europeerne bo her i nord. De vil først og fremst bo i Italia, Spania og Frankrike. Det er det britiske magasinet Reader's Digest som har fått 4000 personer i 19 europeiske land til å kommentere de 19 landene, utenom sitt eget.

Europeerne vil tydeligvis bo der de sexy menneskene befinner seg. Italienerne knuser nemlig resten av Europa og troner på sexy-toppen med 34 prosent av stemmene, fulgt av nettopp Spania og Frankrike. De tre landene er de eneste som scorer høyt, nesten alle de andre ligger på rundt én og to prosent.

Minst frekke

Det er kvinnene mellom 36 og 50 år som i hovedsak sørger for å stemme Italia fram på statistikken.

Svenskene er mer sexy enn oss; de får ni prosent av stemmene, mens Norge bare får to. Danskene kommer enda dårligere ut: bare én prosent stemmer på dem. Folk fra Belgia får ingen stemmer.

En trøst er kanskje at nordmenn er minst frekke, sammen med sveitserne. Det er europeiske menn fra 36 år og oppover som gir Norge høyest score på høflighet. De frekkeste er tyskerne, deretter Frankrike.

I kategorien «Hvilket folkeslag liker du dårligst?» kommer Norge og Sverige best ut. Likevel er vi ikke høyt opp på de best likte, hvor vi får bare tre prosent. Der er trioen Italia, Spania og Frankrike igjen vinnerne, mens tyskerne er minst likt.

Ingen gourmeter

Noen gourmeter er vi visst ikke; i klassen best mat får vi null stemmer. Det samme gjelder Sverige, Nederland, Polen og Slovakia. Igjen er det Italia som suverent vinner denne kategorien.Nordmenn er ifølge undersøkelsen ikke blant de morsomste, det er det britene som er. Europeere mener at britene har bidratt mest i verdenssammenheng. Tyskland kommer på andreplass, Frankrike på tredje. Norge får bare én prosent av stemmene.Landene som er kommentert i undersøkelsen er: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Finland, Hellas, Ungarn, Irland, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia.

TYPISK NORSK: Ifølge europeerne er nordmenn lite sexy, men derimot høflige. Raymond, her fra en tidligere sommerrevy i Fredrikstad, er kanskje typisk norsk i europeernes øyne.