Høgskole vil stoppe sexspill

Høgskolen i Agder slakter Statens Helsetilsyns sexvideo og CD-ROM-spill for grunnskolen. Statsråd Jon Lilletun får rapporten i dag, skriver Færelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lilletun ba i september om en vurdering av videoene «Gutter og sex», «Jenter og sex», og sexspillet «Det store manndomsspranget», etter at han var blitt politianmeldt av det ytterliggående kristne partiet Ny Framtid.

Evalueringsgruppen ved Høgskolen i Agder mener undervisningsopplegget ikke passer for 13-åringer, og burde hatt en aldersgrense på 15-16 år. Gruppen mener også at foreldre bør kunne kreve fritak for denne undervisningen på lik linje med reglene for kristendomsfaget, ifølge Fædrelandsvennen.

Økt sexpress

Høgskolefolkene mener undervisningsmateriellet kan være med på å øke sexpresset blant ungdom, og at det til og med reduserer den seksuelle debutalderen. De kaller filmene og spillet for etisk ubalanserte.

Helsedirektør Anne Alvik stiller seg uforstående til kritikken fra Høgskolen i Agder, og hun minner om at Statens Helsetilsyn gjenomførte en grundig vurdering før videofilmene og CD-ROM-spillet ble sendt til skolene.

(NTB)