Høiby går av

Mette-Marits bror går av som sjef for pilotene i Scandinavian Airlines i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er en omforent løsning. SAS og Høiby har i fellesskap kommet fram til at Høiby fratrer stillingen som sjef for pilotene i SAS Norge, sier leder Stein Nilsen i Scandinavian Airlines Norge til NTB.

Det var Espen Høiby selv som gjorde beslutningen kjent i dag. I en pressemelding framholdt han at han vil gå tilbake til aktiv flyging i Scandinavian Airlines, og i tillegg stå til disposisjon for andre oppdrag i flyselskapet.

- Etter fredagens kjennelse i Høyesteretts kjæremålsutvalg, der min anke av dommen fra Kristiansand tingrett ble avvist, finner jeg det mest naturlig å fratre min stilling som sjef for pilotene i Scandinavian Airlines i Norge, skriver Høiby i pressemeldingen.

Kjennelsen i Høyesterett setter endelig punktum for saken. Dommen fra Kristiansand tingrett blir stående og Høiby må dermed sone 60 dager i fengsel.

Stein Nilsen sier det er ingenting i Espen Høibys sak som gjør ham uskikket til å fly.

- Vi krever vandelsattest før vil ansetter piloter. Men hvilke konsekvenser det skal få hva ansatte deretter kommer bort i, må vurderes konkret fra tilfelle til tilfelle. Vi har bedømt Høibys tilfelle slik at han ikke er uskikket til å fly, sier Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer