Høyres landsmøte

Høie:- Inviter sjakklubben til sykehjemmet

Høyre lover en times tur, hobby- eller kulturaktivitet hver ukedag til alle som bor på sykehjem.

EN TIME AKTIVITET: Helseminister og nestleder Bent Høie vil at alle som bor på sykehjem skal ha rett til minst en time aktivitet hver dag. I dag gir han Høyres lokalpolitikere i hjemmelekse sikre at beboere på sykehjem får fortsette med hobbyer og interesser etter at sykehjemmet har blitt deres hjem. Foto:Terje Pedersen/NTB
EN TIME AKTIVITET: Helseminister og nestleder Bent Høie vil at alle som bor på sykehjem skal ha rett til minst en time aktivitet hver dag. I dag gir han Høyres lokalpolitikere i hjemmelekse sikre at beboere på sykehjem får fortsette med hobbyer og interesser etter at sykehjemmet har blitt deres hjem. Foto:Terje Pedersen/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gardermoen (Dagbladet): I 2016 ga Bent Høie Høyres kommunepolitikere i oppdrag å flytte middagstiden på sykehjemmene til ettermiddagstid. Oppfordringen har gitt resultater. Før Høies «hjemmelekse» fikk en av to sykehjemsbeboere middag før klokka 14. I januar i år får tre av fire spise middag etter klokka 14.

Ifølge Høie har denne endringen gikk helsegevinster, bedre trivsel og bedre tid til aktiviteter.

I dag kommer Høie med en ny «hjemmelekse»: Alle beboere på sykehjem skal få tilbud om minst én times aktivitet hver dag. Når det er lengre tid mellom måltidene, blir det mer tid til aktivitet, påpeker Høie.

En time til tur eller hobby

- Som en del av «Leve hele livet»-reformen skal Høyres kommunepolitikere nå gå til valg på å gjenomføre at alle innbyggere på sykehjem skal få en times ønsket aktivitet hver ukedag. Det finnes gode verktøyer for å få det til, sier Høie til Dagbladet.

Den forrige «hjemmeleksa» som Høie kom med under Høyres kommunalkonferanse i 2016, skapte stort engasjement, og ifølge Høie har de grepene kommunene og sykehjemmene har gjort, gitt stor helseeffekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer