Høie åpner for å sparke reservasjonsleger

Helseminister Bent Høie (H) gir kommunene anledning til å sparke leger som fortsatt vil reservere seg mot aborthenvisning av samvittighetsårsaker, skriver Vårt Land.

SENDT PÅ HØRING: Helseminister Bent Høie åpner for å gi reservasjonsleger sparken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SENDT PÅ HØRING: Helseminister Bent Høie åpner for å gi reservasjonsleger sparken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helsedepartementet har nå sendt reservasjonsløsningen det ble enighet om i vår ut på høring. Løsningen består blant annet i at fastleger ikke lenger skal skrive under på skjemaet der kvinnen begjærer abort.

I høringsnotatet tar Helsedepartementet til orde for å endre både fastlegeforskriften og abortforskriften.

«Dersom fastlegen fortsetter den ulovlige praksisen også etter dette, vil det måtte anses som grunnlag for oppsigelse av fastlegeavtalen», skriver Høie i notatet.

Det blir ikke anledning til å reservere seg mot å sette inn spiral, foreskrive prevensjon eller henvise til assistert befruktning.

Høie presiserer at dersom fastleger reserverer seg mot slike oppgaver, blir dette ansett som «mislighold av fastlegeavtalen».

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer