Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høie bør ikke avgjøre sykehusplasseringen på fredag

Ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen (Ap) er skuffet.

 UTSETT SAKEN:  Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund mener helseminister Bent Høie ikke bør behandle sykehussaken i Møre og Romsdal etter påstander om press og korrupsjon.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet.
UTSETT SAKEN: Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund mener helseminister Bent Høie ikke bør behandle sykehussaken i Møre og Romsdal etter påstander om press og korrupsjon. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): I samlet flokk forlot delegasjonen fra Kristiansund og Nordmøre møtet til Helse Møre og Romsdal med kristiansundsordfører Per Kristian Øyen i spissen.

Det skjedde i samme sekund som styret hadde avgitt sin 5-4 i favør Molde.

- Jeg må innrømme at jeg var i en dyp og mørk dal en liten stund der ja, men vi går jo mot lysere tider, sier Øyen når han etter noen minutter får hentet seg inn og kom ut fra det lukkede rommet delegasjonen hadde på det sterkt bevoktede hotell Waterfront i Ålesund.

Bør utsettes
- Hva mener du bør skje nå?

- Nei nå er det jo Helse Midt som skal ta sin avgjørelse i morgen, noe de ikke bør gjøre. Hadde de korrupsjonsanklagene i forbindelse med avgangen til vår største våpendrager, Astrid Eidsvik, kommet i kommunal sammenheng, ville vi stanset all behandling. Det bør også Helse Midt-Norge gjøre etter min mening.

- Og Bent Høie?

- Han skal si sitt om saken på fredag, men også han bør la det være nå, noe jeg faktisk tror han kommer til å gjøre. Om han likevel ikke har tenkt å stoppe opp så bør sjefen hans ta affære.

- Her er det mye som tyder på at det er fuska i faget, da bør en stoppe opp og begynne på nytt for at et vedtak skal få den nødvendige legitimitet som dette krever. Personlig er jeg overrasket over at interimsperioden ble så avgjørende for dette vedtaket. Det burde heller ikke skjedd.

Store konsekvenser
- Kristiansund har vært inne i en sterk vekstperiode med olje- og gassektoren. Hva vil mangelen på et sykehus bety for den delen?

- Det er riktig at veksten har vært stor, selv om oljesektoren går i bølgedaler og for tiden er nede i en dal, men vi mister nå 600 arbeidsplasser som betyr mye. Det er en ting. Når det gjelder framtiden så vil vi ikke merke stort på kort sikt i fravær av et sykehus, men konsekvensene på sikt vil bli enorme.

- Men ser du slaget som tapt?

- Nå er jeg optimist av natur, så alt håp er enda ikke ute. Nå er det to instanser til som skal si sitt, så får vi bare håpe at det går vår vei, sier Per Kristian Øyen til Dagbladet.

 I EN MØRK DYP DAL:  - Jeg opplevde å være i en mørk dyp dal en stund etter vedtaket, sier ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund. Her forlot han og delegasjonen fra Nordmøre møtet til Helse Møre og Romsdal like etter at Molde gikk seirende ut av avstemningen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet.
I EN MØRK DYP DAL: - Jeg opplevde å være i en mørk dyp dal en stund etter vedtaket, sier ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund. Her forlot han og delegasjonen fra Nordmøre møtet til Helse Møre og Romsdal like etter at Molde gikk seirende ut av avstemningen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet. Vis mer