Coronavirus:

Høie fraråder fylle-julebord

Helseminister Bent Høie fraråder befolkningen å gjennomføre tradisjonelle julebord med fyll og fanteri. Men en hyggelig samling med kolleger kan være greit.

FRARÅDER FYLL: Helse- og omsorgsminister Bent Høie fraråder å gjennomføre tradisjonelle med fyll og fanteri. Reporter: Frode Andresen. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie opplyser til Dagbladet at det er mulig å gjennomføre julebord til tross for epidemien i Norge. Men man bør unngå tradisjonelle julebord med mye fyll.

- Dersom man tenker å gjennomføre julebord som er i tråd med parodien av et julebord, så bør man ikke gjøre det. Dette fordi at vi vet at det kan føre til tett kontakt og øke smitterisikoen, sier Høie til Dagbladet og tilføyer:

- Men å ha en hyggelig samling med kolleger er greit så lenge det gjennomføres i tråd med de gjeldende smittevernrådene.

Smittevern

Helseministeren påpeker at bedrifter kan ha mange ansatte, og at man for eksempel kan fordele de ansatte på flere julebord til forskjellige tidspunkter.

- Man kan gjennomføre alle arrangementer som er i tråd med de reglene vi har. Det betyr at man også på julebord skal ha et antall deltakere som er under den gjeldende grensa, og at man skal overholde én-meter-regelen gjennom hele arrangementet, sier Høie og gir et råd til arrangører:

- Man må tenke gjennom at det skal være sannsynlig at man klarer å overholde én-meter-regelen, og ikke bare teoretisk mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer