Høie frykter skam gjør pandemien verre

Helseminister Bent Høie (H) frykter at skam skal føre til at færre tester seg for coronasmitte. - Det er et hardt ordskifte nå, og jeg er redd for at det kan gjøre det vanskeligere å stoppe smitten, sier han.

SKAM: Helseminister Bent Høie sier de som frykter at de er smittet av coronaviruset «ikke må skamme seg – men teste seg». Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den siste uka har vist oss at vi ikke kan ta ferie fra coronaviruset. Etter et utbrudd i Moss jobbes det med smittesporing i flere kommuner: I Trondheim har det blitt påvist ti nye smittetilfeller de siste to ukene, og nå meldes det om ni nye tilfeller i Sveio. Vi ser flere lokale utbrudd, det er synd, men ikke overraskende. Vi har forventet det, sier helseministeren på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Det nye utbruddet i Moss kommune omfatter 26 smittede. De fleste kan knyttes til ett av flere selskaper i forbindelse med et bryllup.

- Smitterisikoen øker når vi beveger oss mer og møter nye mennesker på nye steder. Ferie og finvær medfører at folk glemmer smitteverntiltakene iblant, sier Høie.

Han påpeker at det er viktig å få stoppet lokale utbrudd før de vokser seg til store, nasjonale utbrudd.

- Hver enkelt av oss har et ansvar her. Én enkelt person kan føre smitten videre til mange andre, mens en annen kan stoppe den fra å spre seg. Derfor er det så viktig at vi må teste oss ved den minste mistanke om smitte.

- Blir fordømt

Høie frykter at skam skal føre til at færre tester seg for coronasmitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer