Høie helte mot Molde - men nekter for å ha instruert

- Det var en tilbakemelding, ikke en instruks.

HELTE MOT MOLDE: Bent Høie helte mot Molde i sykehussaken, men nekter for at det var en instruks. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HELTE MOT MOLDE: Bent Høie helte mot Molde i sykehussaken, men nekter for at det var en instruks. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) fortalte styrelederen i Helse Midt-Norge at han ville helle mot Molde dersom ingen av sykehusalternativene utpekte seg. Dette var imidlertid ingen instruks, ifølge statsråden.

 - Det var en tilbakemelding, ikke en instruks. Jeg mener slik kommunikasjon er vanlig og innenfor lover og regler, sier Høie til NTB.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte forrige uke ti spørsmål til Høie om prosessen rundt valget av lokasjon.

- Rekrutteringshensyn I svaret skriver Høie at han kontaktet daværende styreleder i Helse Midt-Norge, Marthe Styve Holte, i august. «I den samtalen sa jeg at det ikke virket som en av de to tomtene nær byene klart utpekte seg eller diskvalifiserte seg faglig, og at jeg ut fra rekrutteringshensyn da helte mot tomten nær Molde».

Høie skriver at dette bare er ett av mange møter mellom ham og administrasjonen og styrelederne i Helse Midt-Norge om saken. «Jeg har hele tiden understreket at det er de faglige rådene som skal være avgjørende for den endelige beslutningen i saken», skriver statsråden videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer