Høie kan bli saksøkt i sykehusstriden i Kristiansund

Høyres ordførerkandidat i Kristiansund vil støtte søksmålet.

SAKSØKES:  Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), her i vandrehallen under en spørretime på Stortinget, kan bli saksøkt i sykehusstriden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAKSØKES: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), her i vandrehallen under en spørretime på Stortinget, kan bli saksøkt i sykehusstriden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyres ordførerkandidat i Kristiansund, Torbjørn Sagen, er så oppgitt over sin egen helseminister Bent Høie at han vil støtte Kristiansund kommunes søksmål i sykehusstriden på Nordvestlandet.

Sagen gir dermed sin støtte til at Kristiansund kommune går til søksmål mot Høies beslutning om å plassere fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal i Molde, skriver Aftenposten.

- Direktører og styreledere har vært fjernet fordi de har feil standpunkt. Den lokale foretaksdirektøren ble presset ut. Dessverre er det en helseminister fra Høyre som har ansvaret for alt dette. Nå står vi igjen med et distriktsmedisinsk senter uten akutt- og fødetilbud, sier Sagen til avisen.

Han er også svært skuffet over at Nordmøre «taper og har tapt gjentatte slag» om statlige arbeidsplasser i mange år, mot Ålesund og Molde.

- Det skjer også med Høyre i regjering. Politireformen kan føre til at Kristiansund mister politimesteren. Regjeringen vil også ta fra Kristiansund sokkelansvaret når det gjelder politi og beredskap, sier Sagen.

Distriktsresolusjon Sagen er ikke den eneste i Høyre som misliker partiets distriktsprofil. Misnøye med regjeringens sykehuspolitikk, nedleggelse av lokalsykehus og tap av akuttkirurgi, har trigget lokalpolitikere i partiet. Høyres fylkesleder Elin Agdestein i Nord-Trøndelag er blant dem som har frontet kampen mot partiledelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.