LEGGER NED AKUTTMOTTAK: Bent Høie. Foto: Øistein Monsen
LEGGER NED AKUTTMOTTAK: Bent Høie. Foto: Øistein MonsenVis mer

Høie legger ned akuttmottak i Telemark

I Rjukan og Kragerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) støtter Helse sør-østs vedtak om å legge ned Sykehuset Telemarks akutt- og døgnfunksjoner i Rjukan og Kragerø, melder NRK.

Tidligere denne uka vedtok styret i Helse sør-øst nedleggelser begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet. Torsdag morgen satt Høie i møter med ledelsen i helseforetaket, og nå er beslutningen altså klar.

Saken kan imidlertid bli sendt videre til Stortinget for en politisk behandling. SV, KrF, Sp og Venstre kjemper nemlig for å få flertall for et forslag som kan avverge at akutt- og døgnfunksjonene blir lagt ned, melder NRK. SV-leder Audun Lysbakken krever at helseministeren setter foten ned.

- Hvis han nå støtter Helse sør-øst like før Stortinget skal behandle et veldig relevant forslag for denne prosessen, så mener jeg at det er veldig alvorlig, sa Lysbakken før Høies avgjørelse ble klar. I forslaget som SV og sentrumspartiene står sammen om, skal vesentlige endringer i sykehusstrukturen avgjøres av Stortinget. Forslaget skal opp i Stortinget om knappe to uker, men det er avhengig av støtte fra Arbeiderpartiet.

Tross press fra Telemark Ap, sier partiets helsepolitiske talsmann på Stortinget, Torgeir Micaelsen, nei.

— Vi mener at sykehusene og pasientene i Norge fortjener det beste, og da må vi være villig til å omstille oss, utvikle oss og gjøre ting på nye måter, sier Micaelsen til NRK.

Senterpartiets Kjersti Toppe mener konsekvensene av nedleggelse er store.

— Befolkningen i Distrikts-Norge får lengre reisevei til helt nødvendige helsetilbud, sier Toppe til NRK.

(NTB)

KOMMENTARFELTET BLE DEBATTLEDET AV TERJE MOSNES.