Høie legger ned akuttmottak i Telemark

I Rjukan og Kragerø.

LEGGER NED AKUTTMOTTAK: Bent Høie. Foto: Øistein Monsen
LEGGER NED AKUTTMOTTAK: Bent Høie. Foto: Øistein Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) støtter Helse sør-østs vedtak om å legge ned Sykehuset Telemarks akutt- og døgnfunksjoner i Rjukan og Kragerø, melder NRK.

Tidligere denne uka vedtok styret i Helse sør-øst nedleggelser begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet. Torsdag morgen satt Høie i møter med ledelsen i helseforetaket, og nå er beslutningen altså klar.

Saken kan imidlertid bli sendt videre til Stortinget for en politisk behandling. SV, KrF, Sp og Venstre kjemper nemlig for å få flertall for et forslag som kan avverge at akutt- og døgnfunksjonene blir lagt ned, melder NRK. SV-leder Audun Lysbakken krever at helseministeren setter foten ned.

- Hvis han nå støtter Helse sør-øst like før Stortinget skal behandle et veldig relevant forslag for denne prosessen, så mener jeg at det er veldig alvorlig, sa Lysbakken før Høies avgjørelse ble klar. I forslaget som SV og sentrumspartiene står sammen om, skal vesentlige endringer i sykehusstrukturen avgjøres av Stortinget. Forslaget skal opp i Stortinget om knappe to uker, men det er avhengig av støtte fra Arbeiderpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer