Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer at kontrollkomiteen åpner sak:

Høie må svare Stortinget i striden om luftambulansen

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har stilt ni konkrete spørsmål til helseminister Bent Høie (H) i forbindelse med striden om luftambulansetjenesten.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) må svare Stortinget på en rekke spørsmål om luftambulansesaken. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) må svare Stortinget på en rekke spørsmål om luftambulansesaken. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slik saken har utviklet seg, er det naturlig at vi stiller spørsmål til statsråden. Om det blir åpnet sak i kontrollkomiteen vil avhenge av svarene vi får, sier komiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) til Dagbladet.

Det første spørsmålet som Høie må svare på, er om politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet på noe tidspunkt i anskaffelsesprosessen ga signaler til underliggende etater om å unngå et krav om virksomhetsoverdragelse.

Stortinget vil også ha svar på flere detaljerte spørsmål om selve anbudsprosessen og hvilke krav til risikovurderinger som ble stilt ved et operatørbytte. Høie blir også spurt om han mener noe kunne vært gjort annerledes i anskaffelsesprosessen.

Andersen sier kontrollkomiteen neppe vil gjøre seg ferdig med saken før sommeren. Det innebærer at det først tidlig i høst vil bli klart om Høie selv risikerer et etterspill på Stortinget, knyttet til egen håndtering av saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media