Høie med klar beskjed

– Min oppfordring er at man bør kunne våkne opp søndag og tenke at man ikke har gjort noe i helgen man angrer på.

RÅD: Bent Høie har noen råd for å kombinere høy stemningsfaktor og lav smittefaktor, som han hylles for i sosiale medier. Her er de. Video: Bjørge Dahle Johansen og Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 69.10% Første dose: 78.11%

Regjeringen vil ikke stramme inn på regelverket for hjemmefester, men helseminister Bent Høie (H) ber alle som har tenkt seg på fest lørdag, om å tenke seg om.

– Min oppfordring er at man bør kunne våkne opp søndag og tenke at man ikke har gjort noe i helgen man angrer på, og at man tenker på at det er økt smitte nå, ikke minst blant unge voksne, sier Bent Høie (H) til NTB.

Regjeringens anbefaling er at man ikke skal ha mer enn 20 deltakere på private arrangementer, som for eksempel hjemmefester. Dette er ikke en lov som du kan straffes for å bryte, men en anbefaling. Høie mener likevel alle bør følge rådene. NTB ba Høie avklare hva som er et råd og hva som er straffbart.

– Det er ikke noen vits i å bruke så mye tid på å tenke på hva som er råd og hva som er forskrift. Det er klokt å følge både råd og forskrifter. Vi sier at man ikke bør ha mer enn 20 personer hjemme på fest. Og der er grensen knyttet til at man kan holde 1 meters avstand. Det er få av oss som har hus der vi kan ha 20 venner hjemme samtidig. De fleste kan ha færre. Det er og viktig å huske på, sier Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer