<strong>-KAN BLI DRAMATISK:</strong> Helseminister Bent Høie frykter antibiotikaresistensen. Foto: Christian Roth Christensen
-KAN BLI DRAMATISK: Helseminister Bent Høie frykter antibiotikaresistensen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Høie og Listhaug til kamp mot antibiotikaresistens

- Vi står overfor en dramatisk situasjon hvis vi ikke lykkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) skal sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) utarbeide en strategi denne våren for å få bukt med antibiotikaresistens.

- Alvorlige konsekvenser - Vi står overfor en dramatisk situasjon hvis vi ikke lykkes i å få bukt med antibiotikaresistensen. Det er bare et tidsspørsmål før antibiotikumet ikke blir virksomt, sier Høie til Dagens Næringsliv.

Ifølge anslag dør rundt 25.000 personer i Europa hvert år på grunn av antibiotikaresistens. Verdenssamfunnet må handle raskt for å snu utviklingen, mener statsråden.

- Klarer vi det ikke, blir konsekvensen at alvorlige sykdommer som kreft ikke kan behandles, og at sykdommer som i dag ikke er alvorlige, kan bli alvorlige, sier Høie.

Utarbeider strategi Regjeringen har besluttet å utarbeide en strategi som involverer Helsedepartementet, Landbruksdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet.

En plan skal være klar i løpet av våren.

Listhaug har det politiske ansvaret for å bekjempe antibiotikaresistens blant dyr. Høie har tilsvarende ansvar for mennesker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer