Corona

Høie om tiltakstretthet: - Veldig redd

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier at regjeringen er tilbakeholdne med tiltak de ikke anser som strengt nødvendige.

KLEMMERÅD: I starten av februar åpnet regjeringen for at sykehjemsbeboere kunne klemme hverandre og noen få besøkende. Nå får andre eldre som er vaksinert, følge etter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under en pressekonferanse onsdag orienterte justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) om siste nytt om coronasituasjonen.

Der opplyste de blant annet at det innføres meldeplikt for alle som oppholder seg på karantenehotell. I tillegg utvides «klemmereglene» fra februar - som sa at ferdigvaksinerte sykehjemsbeboere kunne klemme hverandre og noen besøkende - til å gjelde andre fullvaksinerte eldre.

Dagbladet møter Høie etter pressekonferansen.

- Hvor redd er du for tiltakstretthet i befolkninga?

- Det er jeg veldig redd for. Derfor er vi tilbakeholdne med å bruke tiltak uten at vi mener at det er strengt nødvendig, sier Høie til Dagbladet.

Den gode nyheten, ifølge helseministeren, er at regjeringen nå vet at tiltakene som er brukt tidligere har effekt.

- Det betyr at vi nå kan bruke litt mer tid, og se på om mildere tiltak virker, som testing, sporing og karantene, før vi slår til med de tøffeste tiltakene. Nettopp for å unngå at folk skal bli enda mer slitne av tiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer