Høie takker KrF og Venstre for tiltak i rusomsorg

I en tid preget av flyktningkrise og høylytt debatt, rekker helseminister Bent Høie ut ei hånd til KrF og Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil takke KrF og Venstre for løftet vi har fått til i rusomsorgen. Den store og tunge jobben med å prioritere en sammenhengende oppfølging av rusavhengige når sjelden overskriftene, og det er kun våre samarbeidspartier som har vært villige til å gjøre den jobben, sier helseminister Bent Høie til Dagbladet.

Høie legger ikke skjul på at det er viktig å vise fram det han beskriver som seiere, i en tid som preges av asylkrisa og regjeringskritikk fra Ap så vel som KrF og Venstre.

- I en tid der økt asyltilstrømning og arbeidsledighet får mye oppmerksomhet, så må vi ikke glemme den største sosiale ulikheten i vårt samfunn, nemlig mennesker med rusavhengighet og psykiske helseutfordringer som lever 20 år kortere en hva som er forventet for resten av befolkningen, sier Høie.

Kortere ventetid Statsråden trekker fram tre overordnete områder hvor han mener de fire partiene har levert som lovet:

• Flere behandlingsplasser og kortere ventetid: På hjemmesiden Helsenorge.no kan man velge mellom 153 behandlingssteder, hvor noen har ned mot én ukes ventetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer