Raymond Johansen:

- Høie trenger ikke være så hårsår

Bent Høie mener Raymond Johansen var konfronterende i stilen under dagens pressekonferanse. Raymond Johansen mener på sin side at det må være lov å si at man vil beslutte sine egne regler i Oslo.

ULIK METODE: På spørsmål om han er overrasket over Raymond Johansens uttalelser, svarer Bent Høie dette. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ettermiddag stilte helse- og omsorgsminister Bent Høie direkte på Dagbladet TV for å svare på lesernes spørsmål, og for å gi siste nytt om muterte varianter av coronaviruset.

Under en pressekonferanse tirsdag ba byrådsleder Raymond Johansen om at Oslo får tilbake kontrollen over tiltak i byen.

- I hele 2020 var det byrådet som tok tiltak. Nå har regjeringen overtatt og innført ringer i området. Vi har hatt forståelse for dette, men fra neste uke må Oslo få tilbake kontrollen over egne tiltak, sa Johansen.

- Raymond er litt konfronterende

Høie kommenterer det slik overfor Dagbladet TV:

- Jeg oppfatter at vi er enige om at Oslo skal være inne i disse nasjonale tiltakene ei uke til, og det har også Oslo bedt om. Det har jeg avklart med Raymond Johansen før regjeringen konkluderte, så dette er noe Oslo selv har bedt om - å være en del av de nasjonale tiltakene ei uke til.

Høie utdyper:

- Og så forstår jeg at både han og jeg ønsker at smittesituasjonen i Oslo, og andre berørte kommuner, skal være slik om ei uke at det ikke er behov for nasjonale tiltak, og at man kan gå over til lokalt bestemte tiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.