Mutert virus

Høie varsler Bergen-grep

Lørdag ble det bekreftet åtte nye tilfeller av mutert virus i Bergen. Nå varsler helseminister Bent Høie at det søndag vil komme en avklaring om nye tiltak.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie varsler en avklaring om nye tiltak i Bergen og de omkringliggende kommunene søndag. Foto: Lise Åserud / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie varsler en avklaring om nye tiltak i Bergen og de omkringliggende kommunene søndag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bergen er i en alvorlig situasjon med utbrudd av både den engelske og den sørafrikanske virusvarianten, sier helseminister Bent Høie (H) i en e-post til NTB lørdag kveld.

Lørdag ble det påvist åtte nye tilfeller av muterte virusvarianter i Bergen. Seks av tilfellene er av den britiske varianten, mens to er av den sørafrikanske varianten.

Totalt har Bergen kommune 16 av den britiske virusvarianten og sju tilfeller av den sørafrikanske.

Avklaring søndag

Smittevernoverlege Frank van Betten i Bergen sa lørdag formiddag at flere av tilfellene med mutert virus ikke er knyttet til hverandre, og at de ikke klarer å spore hvor smitten kommer fra.

- Bergen og de omkringliggende kommunene har i dag bedt regjeringen fatte nasjonale vedtak for regionen. Det jobber vi med, og det vil komme en avklaring på hvilke tiltak som iverksettes i morgen formiddag, sier Høie lørdag kveld.

Bergens Tidende skriver at kommunen lørdag var i møte om situasjonen med FHI, Statsforvalteren og omkringliggende kommuner.

- Det er uoversiktlig, og vi vurderer nå hva vi skal gjøre videre, men vi har foreløpig ikke konkludert, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer