VIL VAKSINERE: Oppslutningen om barnevaksinasjonsprogrammet er god, men det er vanskeligere å nå de voksne, mener helseminister Bent Høie (H). Han vurderer derfor vaksinasjonsprogram også for voksne.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VIL VAKSINERE: Oppslutningen om barnevaksinasjonsprogrammet er god, men det er vanskeligere å nå de voksne, mener helseminister Bent Høie (H). Han vurderer derfor vaksinasjonsprogram også for voksne. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Høie vurderer vaksinasjonsprogram for voksne

- Moderne medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen om barnevaksinasjonsprogrammet er god, men det er vanskeligere å nå de voksne, mener helseminister Bent Høie (H). Han vurderer derfor vaksinasjonsprogram også for voksne.

- Vaksiner er moderne medisins store suksess. Vaksiner beskytter ikke bare den enkelte, men også samfunnet mot farlige smittsomme sykdommer, sier Høie til Aftenposten.

I forbindelse med fremleggelsen av legemiddelmeldingen fredag, uttaler Høie at regjeringen er opptatt av vaksinasjon både for barn og voksne. Høie er særlig bekymret for unge voksne som har behov for vaksiner, fordi dette er en målgruppe som er vanskelig å nå. Det er behov for grunnvaksinasjon i voksen alder for innvandrergrupper, men også for andre voksne, mener han.

- Gjennom et voksenprogram vil anbefalinger som retter seg spesielt mot dem kunne være enklere å gjennomføre, sier Høie til avisen.

Vaksiner rettet spesielt mot eldre kan også enklere gjennomføres innenfor et voksenvaksinasjonsprogram, legger han til.

- I dag har vi ikke et systematisk program for vaksinasjon utover barnevaksinasjonsprogrammet, med unntak av tilbud om influensavaksine til utsatte målgrupper. Jeg vil derfor ha utredet behovet for et vaksinasjonsprogram for voksne, tilsvarende barnevaksinasjonsprogrammet, sier Høie.

(NTB)