Høili vil selge Sandmæl-palass for 60 millioner

Dag Høili vil nå selge kjempeeiendommen på Nesøya.

60 MILL.: Dag Høili vil selge eiendommen på Nesøya for 60 millioner kroner. Foto: Finansavisen
60 MILL.: Dag Høili vil selge eiendommen på Nesøya for 60 millioner kroner. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Eiendommen er ikke annonsert på Finn, men Erik Steen bekrefter at han har i oppdrag å selge eiendommen til Dag Høili på Nesøya, skriver Finansavisen. Det blir i så fall andre gang.

Steen var nemlig megleren som i 2012 fikk i stand avtalen mellom søsknene Maria og Dag Høili da Dag solgte sin hesteranch i Lier til Dag, mens Maria solgte sitt Sandmæl-slott til Dag. Den tinglyste prisen den gang var 45 millioner kroner.

Takst: 66 millioner

Megler Erik Steen gir ifølge avisen uttrykk for at Dag Høili sikter høyere denne gangen, men at han ikke ønsker å si noe om prisforlangende.

- Eiendommen er taksert og har en teknisk verdi på 66 millioner kroner. Vi har lagt prisantydningen på litt i underkant av 60 millioner, så regner vi med at de som er interessert kommer og har en mening om hva de mener eiendommen er verdt.

Da Dag Høili kjøpte eiendommen av sin søster, Maria Høili, brukte han sin egen ranch i Lier som deloppgjør for salgssummen på 45 millioner.

- Salgssummen den gang fremstår lav som følge av at deler av oppgjøret var i form av en eiendom, sier Steen, ifølge Finansavisen.

Høili vil selge Sandmæl-palass for 60 millioner

- Ekstremt høy standard

Eiendomsmegleren avviser bestemt at boligens utforming nødvendigvis må telle negativt for eventuelle kjøpere.

- Nei, utvendig fremstår det jo tydelig at Finn Sandmæl har tegnet huset. Innvendig er det designet av Maria Høili for ikke mange år siden. Standardmessig står det derfor ikke tilbake for noe dersom man hadde gjort det i dag. Det er en ekstremt høy standard, sier Steen.

- Hva tenker du om stilen?

- Stilen er hva den er. Her er det i utgangspunktet en ren stil som er dandert med møblering. Stilen avhenger av hvilke møbler man putter inn og hvilken kunst man har på veggene. Stilen er relativt nøytral, vil jeg si. Det er et Sandmæl mursteinshus med mye tak og mye kobber, så man bør jo ha en forkjærlighet for husets uttrykk. Det må man absolutt.

- Hvis du synes funkis er det kuleste som finnes vil du ikke attraheres av et hus tegnet av Sandmæl. Det er to forskjellige stilretninger.

- Hvorfor er ikke eiendommen lagt ut i det åpne markedet?

- Fordi det ikke er en bolig for det åpne markedet. Dette er ingen mainstream bolig. Da er det ikke noe poeng å gå i det åpne markedet. De som vil og kan kjøpe vil få vite at den vurderes solgt. Da vil de vite hvem som megler eiendommen og kan ta kontakt, smiler Steen, ifølge Finansavisen.

Andre økonominyheter:
- Renten vil bli hevet​
​Så mye koster hytten på fjellet