Hokksund-drapet: - Siktede nekter straffskyld

Det opplyser hans utnevnte forsvarer John Christian Elden.

DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix
DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: John Christian Elden opplyser nå til Dagbladet at han er utnevnt som forsvarer for 59-åringen som er siktet for drapet på en 74-årig mann i Hokksund, etter mannens begjæring.

Mannen ble torsdag pågrepet i Arvika i Sverige.

«Han nekter straffeskyld etter drapssiktelsen, men vil forklare seg nærmere til politiet», skriver Elden til Dagbladet.

Han forteller at han skal møte 59-åringen i Karlstad mandag.

- Har et bosted nær Karlstad

«Vi skal samme dag gjennomføre et foreløpig avhør med norsk og svensk politi, og da drøfte om han skal samtykke til å reise til Norge. Han har selv et bosted nær Karlstad som er grunnen til at han er her», skriver John Christian Elden til Dagbladet.

På Dagbladets spørsmål om hvorfor mannen til nå ikke har villet la seg utlevere, svarer Elden slik:

«Som jeg skriver: Det skal vi ta stilling til først på mandag. Han har rett og slett ikke fått kontakt med meg før idag, og den svenske advokaten rådet han klokelig til ikke å samtykke til noe som helst før vi har hatt en klientsamtale».

Svenske GT/Expressen skriver i ettermiddag at prosessen kan dra ut i opptil to måneder, etter at mannen har motsatt seg å bli utlevert til Norge.

- Dermed kommer det til å ta lenger tid. Kanskje opptil to måneder, sier Jonas Arvidsson hos den svenske påtalemyndigheten til Expressen.

- For retten i Karlstad

Arvidsson, som er kammaråklagare ved den svenske Riksenheten mot internasjonal og organisert kriminalitet, forklarer at utleveringen kunne ha tatt tre dager hvis ikke mannen hadde motsatt seg det.

- Det kommer til å bli et rettsmøte, sannsynligvis ved tingretten i Karlstad, sier Jonas Arvidsson til Expressen.

Slik Dagbladet skrev torsdag, ble 59-åringen pågrepet torsdag formiddag på Clarion Collection Hotel Bristol i Arvika.

Etterlyst siden julaften

Mannen har vært siktet siden julaften, og ble etterlyst internasjonalt ganske umiddelbart etter det.

Han er mistenkt for å ha drept en 74 år gammel mann som ble funnet i Hokksund om kvelden lille julaften. 74-åringen hadde skader, og ble erklært død en knapp time etter at han ble funnet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer