Vannscooter

Hoksrud reagerer på «trist» debatt: - Det skapes et hat mot vannscooterne

Vannscooter-admiral Bård Hoksrud (Frp) tror ikke kommunene som vil ha forbud, får det så lett.

UENIGHET: 50 vannscooter-førerer møtte opp for å demonstrere mot reglene for vannscooter sommeren 2016. De mente at reglene bør være på lik linje med fritidsbåter. Stortingsrepresentant Hoksrud var også med på demonstrasjonen. Video: NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hans egne hjemkommune Bamble er blitt én av mange kommuner som nå vil innføre strenge lokale forskrifter mot vannscootere etter regjeringens liberalisering av regelverket.

Bamble-politikerne jobber nå på spreng for å få på på plass et forslag til neste kommunestyremøte. Der kommer Bård Hoksrud til å stemme nei.

- Det er ikke bare å stenge ute vannscootere med begrunnelse for at man ikke liker vannscooter og at den kjører for fort. De kan nok få seg en overraskelse. Jeg stemmer nei i Bamble og gleder meg til de skal svare på en del av det som ligger i forskriften. Det er nok ikke like rett fram som de tror, sier Hoksrud til Dagbladet.

Aktivist

Hoksrud, som både sitter i kommunestyret i Bamble, i Telemark fylkesting og på Stortinget, er de siste åra blitt vannscootersakens ansikt utad. Han har vært en ivrig forkjemper for liberaliseringen, og kjørte i fjor selv fra Drøbak til Oslo for å protestere mot det gamle regelverket.

Men de siste dagene har han blitt møtt med mange som er uenig med ham og regjeringens vannscooterpolitikk. Kommuner vil forby vannscooterkjøring og kritiserer regjeringen for å handle for raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer