Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannscooter

Hoksrud reagerer på «trist» debatt: - Det skapes et hat mot vannscooterne

Vannscooter-admiral Bård Hoksrud (Frp) tror ikke kommunene som vil ha forbud, får det så lett.

UENIGHET: 50 vannscooter-førerer møtte opp for å demonstrere mot reglene for vannscooter sommeren 2016. De mente at reglene bør være på lik linje med fritidsbåter. Stortingsrepresentant Hoksrud var også med på demonstrasjonen. Video: NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hans egne hjemkommune Bamble er blitt én av mange kommuner som nå vil innføre strenge lokale forskrifter mot vannscootere etter regjeringens liberalisering av regelverket.

Bamble-politikerne jobber nå på spreng for å få på på plass et forslag til neste kommunestyremøte. Der kommer Bård Hoksrud til å stemme nei.

- Det er ikke bare å stenge ute vannscootere med begrunnelse for at man ikke liker vannscooter og at den kjører for fort. De kan nok få seg en overraskelse. Jeg stemmer nei i Bamble og gleder meg til de skal svare på en del av det som ligger i forskriften. Det er nok ikke like rett fram som de tror, sier Hoksrud til Dagbladet.

Aktivist

AKTIVIST: Hoksrud var i fjor med Norges Vannscooterforbund på en markering der flere vannscootere ble kjørt fra Drøbak til Oslo. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
AKTIVIST: Hoksrud var i fjor med Norges Vannscooterforbund på en markering der flere vannscootere ble kjørt fra Drøbak til Oslo. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Vis mer

Hoksrud, som både sitter i kommunestyret i Bamble, i Telemark fylkesting og på Stortinget, er de siste åra blitt vannscootersakens ansikt utad. Han har vært en ivrig forkjemper for liberaliseringen, og kjørte i fjor selv fra Drøbak til Oslo for å protestere mot det gamle regelverket.

Men de siste dagene har han blitt møtt med mange som er uenig med ham og regjeringens vannscooterpolitikk. Kommuner vil forby vannscooterkjøring og kritiserer regjeringen for å handle for raskt.

Folk klager på støy, forstyrrelse av dyrelivet samtidig og frykter villmannskjøring. I sosiale medier har folk delt bilder og video av kjøring som karakteriserer som uvettig.

- Det skapes et hat mot vannscootere. Det handler mer om de som sitter i båten eller på scooteren og at de viser hensyn og aktsomhet for andre på sjøen, badefolket og naturen, oppsummerer Frp-politikeren.

- Trist

Den 18. mai vedtok regjeringen å sidestille reglene for bruk av vannscootere med andre fritidsfartøy. Det vil si at vannscootere nå kan benyttes 50 meter fra badesteder, så lenge fører følger femknopsgrensa.

Hoksrud mener debatten siden har sporet av.

- Det er trist hvordan enkelte tar denne debatten. Når Marie Simonsen for eksempel sier «dette synes regjeringen er toppers», sier Hoksrud.

Han viser til et innlegg på Facebook fra Dagblad-redaktøren viste til en artikkel fra Tønsberg Blad med vannscootere som kjører gjennom en svaneflokk.

- Det er ingen som skriver om en kajakk eller båtene som herjer med svanene. Det er mye mye vrangt og faktaforvrengninger fra den ene siden. Det er en trist og uredelig debatt fra mange. Det er synd, fordi jeg har stor respekt for at folk kan være uenig i det som er gjort, sier Hoksrud til Dagbladet.

- Ikke bare å forby

Han mener Arbeiderparti-ordførere er spesielt opptatt av å være imot alt regjeringen kom med.

- Det er synd – det er faktisk mange som bruker vannscooter for å komme seg fra a til b og ønsker å følge lovene.

Samtidig advarer han nå ordførerne og kommunestyrene som vil forby vannscooterne.

- Det er ikke bare å forby. Vårt forslag handler om å forenkle regelverk og gjøre det enklere å regulere, sier han.

Hele Norges coronakart