Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høl i hodet at en slik sjåfør er på veien

Nordland-sjåfør anmelder dansk venstrekjører. - Han er en løgner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lokale lastebilsjåføren som var centimetre fra å få et danskregistrert vogntog i rett i fronten sør for Mosjøen, er fortsatt skjelven etter nær døden-opplevelsen på E6 fredag formiddag.

Og han er like rystet over forklaringen i Dagbladet til konserndirektør Jesper Hansen i Thermo-Transit Danmark, som eier vogntoget.

- Jeg har snakket med vår sjåfør, og han sier at motgående bil ikke har overholdt vikeplikten og plurtselig la inn på E6 fra sideveien til venstre.

Dansk sjef: - Heroisk innsats Ifølge den danske konserndirektøren gjorde sjåføren en heroisk innsats for å unngå kollisjon.

- Det er helt høl i hodet at en slik sjåfør er på veien. Han er en løgner med frekkhetens nådegaver, sier den lokale sjåføren til Dagbladet.

I dag anmelder han den livsfarlige trafikkepisoden til Helgeland politidistrikt, og samtidig inviterer han den for han ukjente sjåføren til en befaring på veistrekningen.

- Først skal jeg spandere lunsj. Så drar vi på befaring i ro og mak. Da får vi se om han finner den sideveien han prater om.

-Uansett skal han få et godt grunnlag for ikke å utsette seg selv og oss andre på veien for livsfare neste gang han kjører her, sier den rutinerte og lokale sjåføren til Dagbladet.

Lommekjent Han passerer denne strekningen ved Laksfors flere ganger i uka som fast sjåfør mellom Trøndelag og Helgeland. Han og arbeidsgiveren - et regionalt transportselskap med flere titalls biler - vil foreløpig være anonyme.

Dette forklarer sjåføren i den 7,5 tonns lastebilen, som plutselig fikk det danske vogntoget mot seg i egen kjørebane ved 09-tiden fredag i oversiktlig vær med tørr veibane:

- Jeg var på vei inn i en slakk høyresving i fart rett under 80 kilometer i timen. Et stykke foran meg ser jeg en tankbil som blir forbikjørt av den danske bilen på et punkt det allerede er hel linje mellom veibanene. Rett foran min bil begynner autovernet.

- Mer og mer hasardiøst - Min første tanke er å kjøre av veien til høyre før autovernet for å unngå frontkollisjon. Men jeg vet det er en bratt skråning der, og i slik fart må det gå galt å kjøre ut der. Så jeg dro helt inn mot autovernet og skrenset borti et par ganger. Det aller verste er at det blir mer og mer av slik hasardiøs kjøring, sier sjåføren til Dagbladet.

- Hva med den andre sjåførens forklaring om at du plutselig skal på kommet inn på E6 fra en sidevei og skapt en farlig situasjon ?

- Bullshit. Den eneste sideveien der, er på min høyre side akkurat der jeg møter vogntoget - som videoen viser.

- Skulle jeg kommet ut derfra, ville jeg først vært over i den venstre kjørebanen dert vidoen viser at jeg har strak kurs i min egen bane. Så stor svingradius har min bil, sier sjåføren.

Filmet fra førehuset Det var tankbilsjåfør Svein-Martin Brudevoll som filmet forbikjøring med et kamera i sitt førerhus.

- Jeg hadde mellom 77 og 78 kilometers fart da vogntoget kom opp på siden. Jeg så at min fart var nede i 66 kilometer da jeg bremset og det danskregistrerte vogntoget var midt mellom meg og motgående, sier Brudevoll til Dagbladet.

- Hvor fort kjørte den danskregistrerte bilen ?

- Det vet jeg, men slik biler skal ha en fysisk sperre på 90 kilometer. Min tankbil er sperret på 80 på grunn av farlig last, sier Brudevoll. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling