- Høl i hodet

LO-leder Roar Flåthen langer ut mot dem som håper på tidlig gasskraftrensing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO-leder Roar Flåthen sier det vil være «høl i hodet» å presse fram CO2-rensing for gasskraftverket på Kårstø i 2011-2012. LO kaster seg dermed inn i regjeringens dragkamp om tidspunktet for når et renseanlegg bør være på plass.

Roar Flåthen sier til Aftenposten at Norge kan spare flere milliarder kroner dersom man venter til 2013 når Aker Kværner er klar med sin teknologi.

- Vi vil tape på at man skal stresse en symboldato, som bare dreier seg om noen måneder. Faren er at kostnadene blir større og at man må ta i bruk en uprøvd utenlandsk teknologi ved å kreve rensing allerede i 2011-2012, sier den ferske LO-lederen til avisen.- Vent på Aker Kværner Han mener dette vil føre til at man ekskluderer norske selskaper og muligheten for utvikling av norsk teknologi, som vil være den beste miljøløsningen på lang sikt.

- Det er «høl i hodet», sier LO-leder Roar Flåthen til avisen.

Mens Kjell-Inge Røkkes Aker Kværner har sagt at man vil være i stand til å ha sin renseteknologi på plass i 2013, må man ty til utenlandske løsninger dersom målet om CO2-rensing før den tid skal bli en realitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer