Klimaprotester

- Høl i hodet

Det er full ordkrig mellom Frp-leder Sylvi Listhaug og bilaktivistene i Trondheim. - Kjip og rasistisk, sier klimaaktivisten Ronja Therese Mylius om Listhaugs utspill.

RASER: Frp-leder Sylvi Listhaug kaller klimaaktivistene i Trondheim pøbler. Foto: Vidar Ruud / NTB
RASER: Frp-leder Sylvi Listhaug kaller klimaaktivistene i Trondheim pøbler. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er pøbelferde som jeg mener det må slås hardt ned på, sier Frp-leder Sylvi Listhaug.

For tredje dagen på rad aksjonerer aktivister på veiene rundt Trondheim. Klimaaktivistene har sperret sentrale veier som Elgsæter bru og E6 ved Nardo. De tilhører gruppen «Stopp oljeletinga», som vil ha en stans i all leting etter olje- og gass.

- Farlig

Flere av aktivistene er utlendinger, melder NRK. Frp-leder Sylvi Listhaug krever derfor at aksjonister må utvises fra Norge, og har bedt justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl om å gripe inn.

- Jeg håper det nå tas grep. Jeg mener nå man må ta i bruk de virkemidlene man har i verktøykassa. Jeg forventer at man bruker muligheten til å utvise disse aktivistene og selvfølgelig gi innreiseforbud. Så får de holde på med pøbelstreker i andre land enn i Norge, sier Listhaug.

Den internasjonale aksjonsgruppen har hatt flere ulike aksjoner i Norge tidligere. Blant annet har de sperret oljeterminalen på Sjursøya i Oslo.

Sylvi Listhaug mener måten aktivistene sperrer svært trafikkerte veier er trafikkfarlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer