Holbrooke avviser framgang i Kosovo-forhandlingene

USAs spesialutsending Richard Holbrooke tok natt til i dag avstand fra en serbisk kunngjøring om en nært forestående politisk løsning på Kosovo-konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holbrooke slo fast at ingenting var endret etter det sju timer lange møtet med Jugoslavias president Slobodan Milosevic lørdag kveld. Holbrooke gjorde det tvert i mot klart at situasjonen fortsatt er «svært alvorlig».

Den amerikanske mekleren skal ha et nytt møte med Milosevic i dag, men opplyste samtidig at NATO-ledelsen skal møtes i morgen for å autorisere en militæraksjon.

- Enighet

Det jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug meldte natt til i dag om en kunngjøring fra regjeringen i Beograd. I kunngjøringen het det at «alle nødvendige forutsetninger» var til stede for en politisk løsning på konflikten i Kosovo etter lørdagens møte mellom Holbrooke og Milosevic.

Ifølge kunngjøringen, som med sine tre setninger var sparsom på detaljer, hersket det enighet om at Serbia oppfylte de krav FN har stilt.

FNs sikkerhetsråd har blant annet krevd at Milosevic skal trekke sine spesialstyrker ut av den serbiske provinsen, der etniske albanere utgjør 90 prosent av befolkningen.

I tillegg til Holbrooke og Milosevic deltok også Serbias president Milan Milutinovic, Jugoslavias utenriksminister Zivadin Jovanovic og USAs charge d'affaires i Beograd, Richard Miles på lørdagens møte.

(NTB-AFP-Reuters)