Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holbrooke forlater Beograd

USAs spesialutsending Richard Holbrooke forlot i dag Beograd, etter resultatløse møter med Jugoslavias president Slobodan Milosevic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO håper flyangrep er nok

Holbrooke opplyste at han i første omgang reiser til Brussel for å møte NATO-ambassadørene.

Holbrooke sa han hadde stilt to krav til Milosevic: En umiddelbar våpenhvile i Kosovo, og at han slutter seg til fredsplanen for provinsen, som også omfatter utplassering av en fredsbevarende NATO-styrke.(

Dystert

Milosevic ville ikke imøtekomme noen av de to kravene.

- Situasjonen er dystrere enn noen gang siden vil begynte våre bestrebelser, sa Holbrooke før han forlot den serbiske hovedstaden.

- Vi har derfor fått instruks om å reise til Brussel for å diskutere saken med våre NATO-allierte, og deretter returnere til Washington, sa den amerikanske spesialutsendingen.

Siste sjanse

Han nektet å gå inn på konsekvensene av sammenbruddet i samtalene, som har blitt karakterisert som Beograds siste sjanse til å unngå NATO-bombing av jugoslaviske mål. Han antydet at Milosevic fremdeles har en ørliten sjanse til å ombestemme seg.

- Kommunikasjonslinjene er alltid åpne i konfliktfylte tider. Han har telefonnummeret mitt, sa Holbrooke.

(NTB-Reuters-AFP)