Holbrooke nekter for Karadzic-avtale

Fredsforhandleren nekter for avtale med den serbiske lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Den amerikanske fredsforhandleren Richard Holbrooke avviser at han inngikk en avtale med krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic på 1990-tallet.

Under rettsmøtet ved krigsforbryterdomstolen i Haag i ettermiddag hevdet Radovan Karadzic at han inngikk en avtale med Holbrooke der han skulle unngå krigsforbrytertiltale mot å holde en lav profil.

Karadzic hevdet torsdag at denne avtalen nå setter hans liv i fare.

I et intervju med TV-kanalen CNN torsdag innrømmer Holbrooke å ha inngått en avtale med Karadzic, men med et annet innhold enn det den tidligere bosnisk-serbiske presidenten hevder.

- Jeg forhandlet fram en avtale der han umiddelbart måtte gå av som både president og partileder. Etter at han gikk under jorden satte Karadzic ut rykter om at jeg hadde gått med på å la ham gå fri om han forsvant, sa Holbrooke.

Han la til at Karadzic burde ha blitt arrestert da NATO-styrker ble satt inn i Bosnia etter fredsavtalen i 1995.

(NTB)

MANGE ANSIKTER: Radovan Kardzic har klippet av seg det lange skjegget og håret, og ser nå mer ut som han gjorde før han gikk i dekning. Foto: EPA/SCANPIX
MANGE ANSIKTER: Radovan Kardzic har klippet av seg det lange skjegget og håret, og ser nå mer ut som han gjorde før han gikk i dekning. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Holbrooke nekter for Karadzic-avtale