Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holbrooke: Situasjonen i Kosovo er meget kritisk

Situasjonen i Kosovo er meget kritisk, men ennå ikke akutt, ifølge USAs FN-ambassadør Richard Holbrooke. Han kom fredag til Oslo - rett fra brennpunktet på Balkan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holbrooke understreket at det pågår en intens dialog med partene i Kosovo-konflikten, selv om meldingene i vestlig presse går ut på det motstatte.

- Mitt oppdrag i Kosovo og Jugoslavia i forrige uke var ikke mislykket, og dialogen fortsetter under ledelse av amerikanske tjenestemenn ved ambassaden i Beograd, sa han.

Siden det dreier seg om fortrolige samtaler, ville han ikke inn på konkrete detaljer. - Men det er omfattende kontakt og dialog med partene, uansett hva som skrives i vestlig presse, sa Holbrooke til norske journalister etter omfattende samtaler med utenriksminister Knut Vollebæk og hans stab.

Holbrooke viste til kommunikeet fra samtalene mellom presidentene Boris Jeltsin og Slobodan Milosevic i Moskva for to uker siden, der det ble åpnet for å sende observatører til Kosovo.

- Vestlige diplomater kan reise inn og ut av Kosovo så lenge de er akkreditert sine respektive ambassader i Beograd, sa Holbrooke og viste til at amerikanerne nå benytter denne muligheten i betydelig grad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!