Hold deg hjemme!

Storm advarer helgens fjellfarere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det blir vær denne helgen også, tro det eller ei. Skal du i fjellet må du belage deg på snøbyger, Vestlandet får bøttevis med byger mens i sør blir det fint på lørdag til tross for litt vind.

Opplev vinden suse

«Fredag og lørdag herjer et kraftig lavtrykk over Norskehavet, den skal dumpe respektable mengder nedbør over Vestlandet og Midt-Norge fredag-lørdag.Nord-Norge merker også regnværet i løpet av lørdagen. Fredag og lørdag er også en ypperlig anledning å komme seg ut til kysten på Vestlandet eller Midt-Norge, opplev Vinden Suse og Sjøen Bruse!»

Denne meldingen ble sendt ut av Storm i går.

De legger også til at «spesielt Vestlandet og Midt-Norge kan se ut som en «værslagmark» i etterkant av de neste 6-8 døgn. Om det roer seg ned.. Men foreløpig ser vi ingen bris i tunnellen».

Innevær

Ingen grunn til å være ute hvis man ikke har veldig lyst med andre ord.

Kollegaen i Meteorologisk institutt er mer nøkterne i sitt varsel for helgen.

HEFTIG VÆR: Ordfører i Bergen, Herman Friele, demonstrerer vestlandsvær Arkivfoto: Oddmund Lunde/Dagbladet
HEFTIG VÆR: Ordfører i Bergen, Herman Friele, demonstrerer vestlandsvær Arkivfoto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer

- Det vil være skiftende. Vi får vinter i fjellet. På lørdag vil det være nordvestlig kuling langs kysten og på fjellet. Det blir bygevær i vestlige og nordlige strøk. På sørlandet, i Telemark og resten av østlandet vil det blåse litt, men lørdagen blir ellers fin her, sier vakthavende meteorolog John Smits til Dagbladet.no.

Det kommer nye lavtrykk på søndag med kuling i fjellet. Regnet kommer til å strømme ned i vest, øst og nord. Trøndelag og Møre og Romsdal kan belage seg på en innehelg.

Nordland får regn på lørdag, mens Troms og vest-Finnmark får litt nedbør, mens i øst-Finnmark blir det fint vær.

Verst i fjellet

Det blir ille i fjellet denne helgen, skal vi tro Storms melding.

«De som tenker seg til fjells vestafjells: husk fjellvettreglene, sjekk værmeldingen for ditt område, og vær forberedt på å snu. Eller hold deg hjemme!» Helgens værvarsel for der du bor, ser du her.

Hold deg hjemme!