New Zealand:

«Hold deg unna oss»: - Sjokk

New Zealand melder jevnt og trutt om nye smittetilfeller etter at landet først erklærte seg fritt for coronaviruset 8. juni. Nå blir returnerte hastesendt til karantene.

FRYKTER NYTT UTBRUDD: New Zealand har gjeninnført en rekke strenge restriksjoner etter at landet har registrert nye smittetilfeller. Her reisende på Christchurch internasjonale lufthavn i byen Harewood. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
FRYKTER NYTT UTBRUDD: New Zealand har gjeninnført en rekke strenge restriksjoner etter at landet har registrert nye smittetilfeller. Her reisende på Christchurch internasjonale lufthavn i byen Harewood. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

New Zealand har stengt grensene for nesten alle besøkende, men landets egne innbyggere får komme tilbake. Forrige helg var det totalt registrert 1509 tilfeller av sannsynlige og bekreftede smittetilfeller, og 22 personer var døde som følge av viruset.

De strenge tiltakene fikk 30 år gamle Ellen Falconer kjenne på kroppen. Hun har den siste tida frilanset i London, men valgte lørdag å returnere til hjemlandet sitt.

- Jeg landet i New Zealand forrige fredag, og ble umiddelbart fraktet til Rotorua, en by som ligger ved den sørlige kysten i regionen Bay of Plenty, for å bli underlagt karantene. Vi ble ikke fortalt hvor vi ble fraktet, og fikk verken mulighet til å spise mat, drikke vann eller gå på do etter landing, skriver hun i en rekke Twitter-meldinger.

Den uforberedte bussturen tok fire timer, skriver hun.

Reagerer

Falconer forteller at flyplassen hun landet på er del av en karantene-sone i landet, og reagerer på at hun ikke fikk mulighet til å benytte seg av noen fasiliteter før hun ble hastet vekk.

Men alle er ikke like medlidende med 30-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer