Hold dem unna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKULLE ELEVENE i første klasse gå fire eller fem dager på skolen? Rektor var fast bestemt på fem undervisningsdager, foreldrene mente fire var nok. Rådmannen lot foreldreflertallet få viljen sin. Trøste og bære. Foreldrestyrt skole er virkelig noe av det dummeste jeg hører om.

Frp VIL TA fra lærerne makta. Foreldrene skal ha det endelig ordet. Det er på tide å stille krav til produktet som leveres. Kunden har alltid rett. Frp foreslår selvstyrte skoler der foreldre har flertallsmakt. I Drammen pågår en debatt om dette. Frp vet at forslaget slår an blant dagens pågående foreldre, uansett om de stemmer Frp eller Høyre. Og lærerne, de stemmer jo SV likevel. Anders Anundsen, Frp’s utdanningspolitiske talsmann sier til NRK at foreldre i utgangspunktet bør få bestemme alt. Er mannen sprø? Si meg; har Frp aldri vært til stede på et foreldremøte?

FORELDREMØTER er effektive demonstrasjoner på at foreldre ikke egner seg til skolestyring. Poenget er ikke at møtene varer for lenge. Men det er umulig å komme til konklusjoner. Ofte er det faktisk ikke mulig å bli enig. Elever og foreldre har totalt forskjellig virkelighetsforståelse og høyst sprikende ambisjoner. Frp tro på foreldres vilje og evne til å styre skolen, er overdreven, for å si det forsiktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer