- Hold dere hjemme og se fakkelstafetten på TV

Bare håndplukkede tilskuere fikk se OL-fakkelen gjennom Urumqi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da OL-fakkelen passerte gjennom gatene av Urumqi, hovedstaden i den vestlige Xinjiang-regionen, var det bare håndplukkede tilskuere som fikk se på.

Alle andre fikk beskjed om å holde seg innendørs, lukke vinduene og bevege seg minst mulig innenfor husveggene.

- På denne dagen av fakkelstafetten vil over 100 000 utvalgte innbyggere stå gatelangs og heie fram fakkelen. - Men gitt at et for stort antall mennesker er en sikkerhetsrisiko, foreslår vi at alle andre følger fakkelstafetten direkte på TV hjemme, sa partisekretæren for Xinjiangs sportsadministrasjon, Li Guangming, til avisa Xinjiang Daily.Andre aviser advarte at «usivilisert oppførsel» vil bli «håndtert på den rette måten».

- Rop ikke slagord som skader inntrykket av nasjonen eller byen, skrev avisa Urumqi Evening News.

Bakgrunnen er at kinesiske myndigheter frykter væpnede separatister i omstridte Xinjiang vil gjennomføre terroraksjoner i forbindelse med fakkelstafettens tre dager lange ferd i regionen.

Hovedsaklig hankinesere

De rundt 3000 som fikk komme inn på selve paradeområdet i sentrum av Urumqi, måtte i gjennom grundige sikkerhetskontroller og metalldetektorer før de slapp inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer