Corona:

- Hold dere hjemme

Strenge tiltak er innført i ti kommuner etter mutantsmitten i Nordre Follo. Nå stålsetter en rekke kommuner i Oslo-regionen seg for tiltaksendringer - og etterlyser klar beskjed fra regjeringen.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarer mot å dra til andre kommuner for å benytte seg av tjenester som er stengt i deres egen hjemkommune - som her i Sandvika i Bærum. Det er det ikke alle som har fått med seg. Video: Lofstad og Karlsen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begrensninger i reisevirksomheten er et felles ønske fra kommunene som ligger i nærområdet til de ti kommunene som allerede har fått strenge restriksjoner etter den engelske mutasjonen av coronaviruset ble påvist i Nordre Follo fredag. Flere etterlyser nå en regional forskrift for hele regionen.

En rekke av disse kommunene i Viken har lørdag hatt digitale møter med ledelsen i Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, som gir faglige råd til nasjonale, politiske myndigheter - som igjen skal komme med regionale tiltak i løpet av helgen.

Fra tidligere er det innført tiltak for Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

- Hold dere hjemme

Lørenskog er av de store kommunene på Romerike med 42 000 innbyggere og stor jobbtrafikk til og fra flere kommuner, blant annet Oslo.

- Vi er mentalt forberedt på at virusvarianten også kan oppdages her og at våre restriksjoner etter hvert kan bli de samme som for Nordre Follo og nabokommunene der. Men foreløpig venter vi på regionale retningslinjer for oss som er naboer til de nedstengte kommunene. Jeg vil si til våre innbyggere: Begrens antall kontakter og ikke reis, sier ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) i Lørenskog til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer