«Hold dere i ro, så vil alt bli OK»

Kaprerne på flight 11 på forsøkte å berolige passasjerene før de krasjet inn i World Trade Center.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En stemme som tilhørte en av 11. septemberkaprerne, ba passasjerene om bord på flyet som krasjet i World Trade Center, om å ta det med ro slik at alt skulle ordne seg. Det viser rapporten som denne uken ble fremlagt av granskningskommisjonen etter terrorrangrepene. Lydopptakene ble for første gang avspilt offentlig under kommisjonens første høring, skriver CNN.

«Hvis dere forsøker dere på noe, vil dere sette dere selv og flyet i fare. Bare hold dere i ro,» sa stemmen.

Dette var den første overføringen fra flyet som ble plukket opp av flygeledere i Boston, der flyet tok av. Stemmen som kom over høytalerne fra cockpiten, skal ifølge granskningskommisjonen ha tilhørt egyptiske Mohamed Atta.

Ti minutter senere kom nok en beskjed: «Vær så snille, ikke rør dere. Vi er på vei tilbake til flyplassen. Ikke forsøk dere på noen dumme knep.»

Det er uvisst om kaprerne selv var klar over at beskjedene de ga passasjerene ble fanget opp i Boston.

Var uforberedt

Lydopptakene ble avspilt da granskningkommisjonen la fram rapporten sin. Der stod det blant annet at militæret og Federal Aviation Administration (FAA), ikke var forberedte på å stanse kapringen av flyene 11. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer