Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hold dere inne i kveld

Meteorologenes ferske tips foran vind i orkanfart. Men uværet gir neppe hvit jul langs kysten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder fra uværet? Tips oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Vind fra Nordsjøen med styrke full storm har allerede kysten av Vest-Agder, Rogaland og deler av Hordaland i  tidlige morgentimer.

Her er Beauforts vindskala, som beskriver navnene på de ulike vindstyrkene.

En rekke flyavganger mellom Stavanger og Bergen er innstilt på grunn av værforholdene. Det er forsinkelser på en rekke flyavganger i Sør-Norge, og tidligere i dag måtte også flyplassen i Bodø stenge.

Innen klokka 10 vil vinden merkes langs hele kysten til Buskerud og videre langs Oslofjorden.

Her kan du sjekke værutviklingen der du er i dag.

- Det kommer nedbør hele strekningen, foreløpig i form av regn.  Indre strøk kan få snø, på Østlandet trolig fra Gardermoen og innover slik temeperaturforholdene ser, sier vakthavendende statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til Dagbladet ved 08.15.tiden.

Her er definisjonen på ekstremvær.

 PÅ FULL FART INN:  Nordvestlige stormvinder fra Nordsjøen har allerede truffet Hordaland, Rogaland og Vest-Agder, og vil merkes i hele Oslo-fjord-området før 12 i dag. Men det blir neppe hvit jul langs kysten foreløpig.  Kart: yr.no/Meteorologisk instututt.
PÅ FULL FART INN: Nordvestlige stormvinder fra Nordsjøen har allerede truffet Hordaland, Rogaland og Vest-Agder, og vil merkes i hele Oslo-fjord-området før 12 i dag. Men det blir neppe hvit jul langs kysten foreløpig. Kart: yr.no/Meteorologisk instututt. Vis mer

En halv time tidligere hadde Meteorologisk Institutt endret det «store» varselet fra ekstremvær til uvær, samtidig som meteorologene selv kommer med denne advarselen:

- Hold dere inne i kveld. - Det er ingen store endringer fra det vi så i går kveld, det blir vel mer en meterologisk defisnisjon. I innlandet langs hele den sørvestlige og sørlige kysten blir det vindkast i innlandet som kommer til å måle 35 meter i sekundet. Slik vindstyrke heter orkan når den varer 10 minutter sammenhengende. I dag og i kveld blir det vindkast av samme styrke, kraftig nok til at trær plutselig ligger over veier og kraftlinjer og at naboens trampoline kan ligge ved din vegg. Så det er dette vi mener med at det er lurt å være inne i kveld, sier statsmeteorolog Thyness.

Allerede i 12-tiden vil regnvær være nådd Oslo-området, men det ser ikke ut til at det blir snø langs kysten.

Glatte veier - Over store områder vil temperaturen vippe rundt null grader, og det blir mange glatte veistrekninger, varsler Thyness.

Både vind og nedbør vil avta fra 22-tiden i kveld.

En «trøst» fra Meteorologisk institutt på morgenen:

- Vi slipper forholdsvis billig fra stormsenteret i Nordsjøen, som bveger seg nordvestover. Det er Danmark som vil få den store trøkken i kveld, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.