Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hold dere innendørs. Ikke gå ut med mindre det er helt nødvendig

Kraftig uvær treffer Nord-Norge i dag.

Foto: MET.no
Foto: MET.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller opplevelser fra uværet? Tips oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Hent inn løse gjenstander, skalk lukene og ikke gå utendørs med mindre det er helt nødvendig. Et kraftig uværssystem nærmer seg kysten av Nord-Norge og vil hamre utsatte steder med vestlig full storm og vindkast opp i 35 meter per sekund.

- Det er best å holde seg innendørs. Ikke planlegg turer med mindre det er helt nødvendig, sier statsmeteorolog Matilda Hallerstid ved Værvarslinga Nord-Norge til Dagbladet.

Meteorologisk institutt har utsted OBS-varsel for Troms og Vest-Finnmark; Hallerstid sier at de var en hårsbredd fra å kjøre ut ekstremvarsel. Spesielt ille kan det bli i utover kvelden når vinden dreier i en nordlig retning og går parallellt med kysten.

- Lavtrykket kommer til å lage veldig mye vind. Aller verst blir det i Nord-Troms og Vest-Finnmark. På enkelte utsatte steder kan det komme opp i sterk storm, sier statsmeteorologen.

- Senere i kveld den mer mot nordvest og nord. Dermed vil vinden slå inn mot kysten på en annen og skumlere måte. I tillegg kommer det mye nedbør og vanskelige kjøreforhold. I Vest-Finnmark vil det dessuten bli stor snøskredfare, legger hun til.

I tillegg har NVE utstedt et flomvarsel for Nordland.

Statens vegvesen melder om flere veistrekninger og fjelloverganger som enten er stengt eller har redusert framkommelighet. Dette inkluderer blant annet Ev 10 over Bjørnfjell, Ev 69 Skarsvåg-Nordkapp (stengt) og Ev 6 Saltfjellet (kolonnekjøring). Få oppdatert trafikkinformasjon for hele landet her.

Uværet er er ventet å løye utover morgendagen, opplyser Meteorologisk institutt.