Corona

- Hold dere på hytta!

Valdres-kommuner venter mellom 30 000 og 40 000 påskegjester. - Innstramminger kommer.

PÅSKEVAKKERT: Hyttefelt på Beitostølen under Bitihorn. Kos dere på tur og hold dere på hytta, er det tydelige rådet fra kommuneoverlege i Valdres før 30 - 40 000 gjester kommer. Foto: Terje Pedersen, NTB.
PÅSKEVAKKERT: Hyttefelt på Beitostølen under Bitihorn. Kos dere på tur og hold dere på hytta, er det tydelige rådet fra kommuneoverlege i Valdres før 30 - 40 000 gjester kommer. Foto: Terje Pedersen, NTB. Vis mer
Publisert

Hyttekommunene i Valdres er klare for stort påskeinnrykk. Trolig mer folksomt enn en vanlig påske på grunn av folks behov for noen fridager fra egen «varetekt».

Men kommuneoverlegen i Nord-Aurdal kommune med Fagernes og Beitostølen, er framme med pekefingeren et par uker før byfolket drar til påskefjellet.

- Vi har over 18 000 hytter i Valdres, og de fleste som kommer hit bor i røde områder. Da er det relevant å tenke på Valdres som en bydel i Oslo.

- Det er ingen grunn til at hyttegjestene her skal ha færre restriksjoner her enn hjemme i Oslo eller Fredrikstad, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr til avisa Valdres.

Opptil 40 000 påskegjester

Han anslår at det kommer mellom 30 000 og 40 000 mennesker, og utdyper overfor Dagbladet:

- Viktige forhold er bedre enn i fjor til påske, blant annet at alt helsepersonell i de seks nabokommunene er vaksinert. Så velkommen til påskegjester og kos dere virkelig på tur.

- Men hold dere på hytta og lev som dere gjør hjemme. Ikke driv rundt på kjøpesentre, i gatene eller på arrangementer, sier Jahr.

Pr. nå følger Nord-Aurdal nasjonale smittevernråd. Men kommuneoverlegen regner med at det vil komme strengere nasjonale restriksjoner før påske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer