-  Hold dere unna, jenter!

Hun gikk under navnet «Mafiadronningen» i Oslos underverden. Rigmor Kahn (49) var spritlanger og selskapsdame for den nå fengslede Per Erik Fossum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet) :Nå advarer hun unge jenter mot det kriminelle miljøet.

-  Det kan virke forlokkende og sjarmerende med playboyer og tjukke seddelbunker. Men det er et kynisk og rått miljø. Når det er kommet så langt at folk dør av smuglerspriten, er det grunn til å si stopp, sier Rigmor Kahn.

Hun har ett råd til unge jenter som lar seg fascinere: Hold dere langt unna!

Millioner

I 15 år har den urmakertudannede tobarnsmora vært borte fra hovedstadens lyssky miljø. Bilder hun viser Dagbladet forteller om et liv med smuglersprit, gambling og flotte restauranter. Av frykt for represalier vil hun ikke nevne navn. Men hun sier åpent at hun i flere år jobbet for den fengslede 75 år gamle millionæren fra Frogner.

-  En gang jeg telte opp pengene mine, hadde jeg en million kroner. Jeg kunne tjene titusenvis av kroner i uka. Min jobb var å kjøre rundt med smuglersprit og servere og varte opp folk på den hemmelige spillebula i Oslos beste strøk, forteller Rigmor Kahn.

Taxisjåfører og restauranteiere satt i pokerlag i dagevis.

Den 49 år gamle kvinnen forteller at Per Erik Fossum selv var en ivrig gambler, men at han var forsiktig og litt gnien. Nye kunder i pokerbula kunne bli loppet for flere hundre tusen kroner.

«Mafiadronningen»

-  Jeg laget smørbrød og holdt gutta med drikkevarer. Det var ikke få tusen jeg kunne få inn i løpet av en kveld, sier Rigmor Kahn.

Hun hevder at hun kjørte ut spritkanner for Per Erik Fossum til restauranter og privatkunder i Oslo nær sagt daglig.

-  På det meste kunne det komme flere trailere i uka. Jeg visste ikke hvordan smuglingen ble organisert, men det brydde jeg meg heller ikke om. Jeg leverte ut varene, holdt pokerlagene i gang og var med på Bjerkebanen to ganger i uka. Det var nok for meg. Jeg skjønner hvilket kynisk menneske jeg var den gangen. Det var nesten så en så ned på vanlige folk. Penger betydde alt.

Hun fast gjest på nattklubben Baronen og Baronessen i Oslo, og gikk under navnene «Isprinsessen» og «Mafiadronningen».

Hun levde ikke noe tilbaketrukket liv, slik Per Erik Fossum skal ha gjort.

Sex-krav

-  Da folk i miljøet stilte krav om sex, kom jeg meg ut, sier Rigmor Kahn.

Nå er hun bosatt i Skien. I Skien fengsel sitter narkodømte Jonas Wold. Han var kjæresten hennes på begynnelsen av 80-tallet, og Rigmor var en av de tiltalte i den store narkosaken mot Wold. Hun satt 108 dager i varetekt, men ble frifunnet.

Rigmor har for lengst startet et nytt og bedre liv.

NATTENS DRONNING: Kanner og flasker med smuglersprit med falske etiketter var hverdagen for Rigmor Kahn. Hun jobbet for den nå arresterte Per Erik Fossum og var nattens dronning i Oslos underverden.
b> ADVARER: Rigmor Kahn (49) kjenner Oslos spritverden.