- Hold dere unna området

Politiet ber nysgjerrige og beboere holde seg unna området rundt Hausmanns gate i Oslo mens de kjemper mot demonstrantene som holder stand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En vekterbil fra G4S ble i 22-tiden i kveld knust av rasende demonstranter. Politiets innsatsleder på stedet bekrefter overfor Dagbladet at flere personer er pågrepet i forbindelse med bråket.

En gruppe på omlag 40 demonstranter holder fremdeles stand mot politiet i området rundt kulturhuset Hausmania og bygget der 20 husokkupanter ble kastet ut av Oslo-politiet natt til torsdag.

- Folk bør kjøre unna og holde seg borte fra området, oppfordrer politiet ved 21.30-tiden i kveld.

Brenner fremdeles- De som er nysgjerrige bør ikke oppsøke området. De som av en eller annen grunn må inn i området bør kontakte politiet på stedet for anvisninger, sier operasjonsleder Jørn Kr. Jørgensen ved Oslo politidistrikt.

Fremdeles brenner det flere steder i kvartalene rundt. Brannvesenet, beskyttet av politiet, har de siste timene rykket fra sted til sted for å slukke bål som demonstrantene har tent opp i forskjellige gater og kryss.

Da politiet i 22-tiden rykket inn med brannmannskapene for å slukke, ble det kastet fem-seks tåregassgranater mot demonstrantene. De svarte med å kaste flasker, brostein og andre gjenstander mot politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer