- Hold dere unna streike- jobb for Norwegian

Ryanair-piloter advarer og støtter. Norwegian-talsmann: - Ganske dyster torsdag.

STØTTER OG ADVARER:  Pilotforeningen hos lavprisgiganten Ryanair advarer alle kolleger mot å ta oppdrag for Norwegian under streiken. Her en Ryanair-avgang fra Barcelona. Illustrasjonsfoto: Josep Lago, AP/NTB Scanpix.
STØTTER OG ADVARER: Pilotforeningen hos lavprisgiganten Ryanair advarer alle kolleger mot å ta oppdrag for Norwegian under streiken. Her en Ryanair-avgang fra Barcelona. Illustrasjonsfoto: Josep Lago, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

(Dagbladet): Flygerforeningen i Europas største lavprisselskap, Ryanair, går ut med helhjertet støtte til sine streikende Norwegian-kolleger.

Ryanair-pilotene har selv det de oppfatter som «pulveriserte» arbeidsavtaler, og oppfordrer alle andre flyselskaper og piloter om å holde seg unna oppdrag for Norwegian mens streiken pågår.

Ryanair Pilot Group organiserer drøyt halvparten av pilotene i det irske lavprisselskapet, som har totalt 9 500 kvinner og menn på sin lønningsliste fordelt på 69 stasjoner i Europa og Nord-Afrika.

- Truer flysikkerheten - Hver enkelt pilot og deres foreninger og samarbeidspartnere må gjøre alt som står i deres makt for å støtte våre kolleger i NPU (Norwegian Pilots Union), skriver Ryanair-flygerne i sin støtteerklæring, og advarer samtidig om at det er flysikkerheten som kan bli det tapende ledd i kjeden dersom arbeidsgivernes dumpingkjør i i Norwegian-konflikten fører fra.

Leder Hans Erik Skjæggerud i YS-organisasjonen Parat, som har Norwegian-flygerne under sin paraply, har notert støtten fra Ryanairs flygerforening og flere andre arbeidstakerorganisasjoner utenfor Norges grenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.